Piskóta
Hozzávalók:
12 tojás, 12 evőkanál cukor, 10 evőkanál rizsliszt, 2 evőkanál kakaó. Ebből két lapot sütünk.
Elkészítése:
6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral kikavarni. 6 tojásfehérjét felverni. Ezt összekavarni és hozzáadunk 5 evőkanál rizslisztet és 1 evőkanál kakaót. Zsírozott, rizslisztezett tepsiben sütni.
Tepsi méret: 31x36 cm
Krém:
3 csomag Tejszínízű Dr. Oetker Pudingpor, 5 dl tej, 1 evőkanál Glutenix Fehér kenyér sütőkeverék. Ezt sűrűre főzni.
25 dkg Ráma vajas íz, 15 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, ezt összekavarni és a kihűlt pudingos krémhez adni.
Csokimáz:
1 tábla Étcsokoládé, 1 csomag vaj, 5 evőkanál víz. Felolvasztani és a süteményre simítani.
Vagy:
20 dkg cukor, 5 evőkanál víz, 3 dkg kakaó, 10 dkg vaj (Ráma vajas íz). Felolvasztani, és a süteményre simítani.
Kakaós piskóta
Krém
Kakaós piskóta
Csokimáz a tetejére
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.