2014. április 25., péntek

Radír szelet








Hozzávalók

6 tojás, 17 evőkanál porcukor, 6 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin Fix 20g-os (összesen 120g), 250g laktózmentes tejföl (Spar Free From 15%), 2 evőkanál kakaó, 4 dl Piroska málna szörp, 3 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor, 5 és fél dl víz.

Sárga

3 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukorral. A tojásfehérjét felverjük és a tojássárgájához adjuk. 2 csomag Dr. Oetker Expressz zselatin Fixet 20g-os (összesen 40g) 1,5 dl vízzel simára keverünk és felfőzzük. Ha lehűlt, hozzákeverjük a többihez kanalanként. Üvegtálba önteni és hűtőbe rakni, míg meg nem dermed. 

Barna

3 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál kakaóval, 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukorral. A tojásfehérjét felverjük és a tojássárgájához adjuk. 1 csomag Dr. Oetker Expressz zselatin Fixet (20g) 1 dl vízzel simára keverünk és felfőzzük. Ha lehűlt, hozzákeverjük a többihez kanalanként. Ezt a sárga rétegre önteni és hűtőbe rakni, míg meg nem dermed.

Fehér

1 pohár laktózmentes tejföl 250g (Spar Free From 15%), 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor, 7 evőkanál porcukor. 1 csomag Dr. Oetker Expressz zselatin Fixet (20g) 1 dl vízzel simára keverünk és felfőzzük. Ha lehűlt, hozzákeverjük a többihez kanalanként. Ezt a barna rétegre önteni és hűtőbe rakni, míg meg nem dermed. 

Piros

2 csomag Dr. Oetker Expressz zselatin Fixet 20g-os (összesen 40g) 2 dl vízzel simára keverünk és felfőzzük. Ha lehűlt, hozzákeverünk 4 dl Piroska málna szörpöt. Ezt a fehér rétegre önteni és hűtőbe rakni, míg meg nem dermed. 

Üvegtál mérete: 30x22 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.